joi, 20 decembrie 2012

Notiuni introductive despre acvaristica...


           Din ce in ce mai multe persoane au alesc acvaristica drept hobby. Daca vreti sa alegeti acest hobby este foarte interesant sa va documentati inainte.
Cele mai populare specii printre incepatori sunt:guppy,xipho,molly,platy(vivipari) dar si corydoras,ancistrus,neoni,gourami.
Ca elemente de decor se pot folosi pietre si radacini(tratate) ,nisip.Nu este recomandata utilizarea figurinelor care se gasesc prin comert(confera un aspect fals acvariului) si a scoicilor(sunt calcaroase). Pentru incepatori sunt recomandate specii de plante ca: valisneria,hydrocotile,elodea,etc.
Imediat dupa decorarea corespunzatoare a acvariului se va adauga apa.Atentie! Daca apa contine clor,ea va trebui lasata intr-un vas larg,cateva ore,astfel clorul evaporandu-se.Acvariul se va lasa timp de 3-4 saptamani cu aparatura pornita,pentru a se realiza ciclarea.
Ciclarea : Reprezinta procesul de formare a bacteriilor care vor transforma nitritii in nitrati.Fara acest proces,in apa se vor acumula substante periculoase pentru pesti.In comert se gasesc diferite substante care grabesc acest proces.
Achizitionarea pestilor: este important sa incepeti cu putini pesti,nu aglomerati acvariul.In general se respecta regula de un litru pe centimetru de peste,dar poate sa difere.De exemplu,un caras auriu matur,are nevoie de aproximativ cincizeci de litri(tinand cont ca poate ajunge pana la 30 cm si trai pana la 40 de ani...)Nu va lasati tentati de speciile viu colorate,tentante,de care n-ati mai auzit..s-ar putea sa ramaneti fara ele...Va recomand cu toata caldura guppy.
Atentie: Nu cumparati pesti: 
-din acvarii unde exista exemplare moarte
- care par apatici,au culori sterse
-cu solzi zburliti(este un simptom al hidropiziei).
Carasul meu auriu(din pacate poza n-a iesit prea clara.


Fostul meu acvariu,in primele saptamani.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu